2020. április 19., vasárnap

JJ_5.b_ének_0420


Bach: C-dúr Menuet
Kedves Gyerekek!

Kicsit szomorú vagyok, mert a reneszánsz dolgozatot nem mindenki adta be, most tényleg írjam be az egyeseket? Szedjétek össze magatokat! Tudom, hogy az online órák sem mindig jól sikerülnek, de látszik ki az, aki próbálkozott bejutni. Úgy egyeztünk, hogy a második félévben javítunk az osztály átlagon énekből. Most nincsenek kis egyesek, tehát jobb lehet az átlag! Mindenkit beregisztráltam a Teams énekóra csoportba. Szeretném kipróbálni a zoom helyett, de látnom kell hogy mindenki be tud lépni. Kérek mindenkit lépjen be és jelezze.
1.      Feladat kutató munka lenne: Johann Sebastian Bach életét kellene a füzetedbe leírni, ami szükséges: Születés, halál, iskolái, munkássága, felesége, gyermekei és néhány művének felsorolása. Ha készen vagy vele kérlek, küld el, mint házi feladatot.
2.      Feladat: Légy szíves gyakorold otthon a Menuetet, amit a Tk.: 140. oldalán találsz szó-val indul. https://www.youtube.com/watch?v=j86LiKad0IQ
3.      Hallgassátok meg a Tk.: 139.oldalán lévő menuetet is: https://www.youtube.com/watch?v=IUzNSXXrDis
Nem abban a hangnemben játszák ahová a könyvünkben le van írva, mert az eredeti hangnem g-moll, ebbe írta le Bach. Ezt a zenei változást transzponálásnak hívjuk.  Egyik hangnemből átírták másik hangnembe, más lesz az előjegyzés és máshol lesz a dó.
4.       Feladat: Jegyezd meg a Menuet (francia) régi francia tánc ¾-es ütemmutatóval, gyakran felütéssel. (Még ne írd be a füzetedbe) A menuet írása németeknél  Menüet, olaszoknál Minuetto. Ebből is látszik milyen népszerű ez a tánc.

Jó kutató munkát kívánok! Juli néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése