2020. március 19., csütörtök

JJ_5.b_ének1_0320

Ének Sziasztok!
Ma dupla óránk lenne, ezért két anyagot töltök fel. Néhányan már küldtetek vissza megoldott feladatokat szeretném, ha minél többen részt vennétek ebben a munkában!
 1. feladat Beéneklés : mama mija mama mija mó erre a dallamra: dó, ré, mi, fá szó, fá, mi, ré, dó Öt különböző magasságból énekeld el, mélyen kezd és haladj felfelé!
 2.feladat Josquin des Pres-vel ismerkedjünk meg! (ejtsd: Zsöszken dö Pré-nek) Az életútját elolvashatod, ha rákattintasz a linkre: Csak az élete főbb eseményeit kell megtanulni pl.: születés, halál, iskolái, munkahelye… https://hu.wikipedia.org/wiki/Josquin_des_Prez A szekund kánont tanuljuk a mai órán. Maga a szekund kettőt jelent, tehát a 2. szólam az elsőhöz képest egy hanggal lejjebb énekli ugyan azt a dallamot. Tk-110.oldal  https://www.youtube.com/watch?v=psN2dZn9gq Hallgassátok meg milyen szép zene.
3. feladat Ha már szekund kánon akkor kérek egy kis hangköz gyakorlást: Írd a rubrikába melyik millyen hangköz? (2 dologra kell figyelni számold bele az alsó hangot is, 2. EF és HC) Ha sikerül megoldani . fotózd le és küld el a juliannajuhasz395@gmail.com címre. Ha bonyolult megnyitni elég csak a megfejtést ráírni a füzeted lapjára dátummal és fotó.
https://drive.google.com/file/d/1LjtDuX7PkndNxsCmrvhH42Jiw3ZtMuSc/view?usp=sharing

 4. feladat Próbáld meg a Szekund kánon első sorát a felvétellel együtt énekelgetni, dúdolgatni. Jó munkát , kellemes zene hallgatást kívánok: Juli néni 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése