2020. május 11., hétfő

Rajz 05. 11.

Kedves Tanítványaim!

Köszönöm azoknak, akik már elküldték János Vitéz kaladjairól szóló rajzot, a legszebbeket ki is raktam ide, hogy mindenki láthassa. Nekik nics új kötelező feladat, ők rajzoljanak szabadon, amihez van kedvük! A többieknek ezen a héten az a feladata, hogy befejezze, fejlessze a rajzát, és ha van elmaradásod esetleg, azt is csináld meg! Figyelmesen olvasd el a feladat leírását, több olyan rajzot is kaptam, ahol a háttér nincs kidolgozva.

Az elkészült munkákat (az esetleges elmaradásokkal együtt) a Teamsbe kérem feltölteni a megfelelő mappába. Ha szeretnéd, hogy a többiek is lássák, akkor tedd ki az üzenőfalra is!

Ha a kötelező feladatokon kívül szeretnél még alkotni, a rajztanári blogomon is! kakukrajz.blogspot.com


HangulatkeltésA Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színház előadásának előzeteseJános vitéz - trailer 

Idén ismerkedtetek meg a magyar irodalom egyik alapművével, Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményével. A verses népmese Kukorica Jancsiról szól, aki – Iluska iránt érzett szerelme miatt – először minden elveszít, végül azonban elnyeri méltó jutalmát. A történet során miközben Kukorica Jancsi János vitézzé vált, számtalan hőstettet hajtott végre. Melyik ragadta meg leginkább a fantáziádat? Melyikre emlékszel legszívesebben? Örökítsd meg egy rajzban! Bármilyen eszközt használhatsz, de a kidolgozása legyen részletes! Figyelj, hogy a kompozícióval, azaz a fő motívumok, alakok elhelyezésével is hangsúlyozd a mondanivalódat, a háttérből pedig derüljön ki, hol játszódik! 
Berényi Dorina:



Ráhai Balázs:

Tóth Liza:

Kosztolányi Dani:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése